Chocolat Figalicious

Gangen
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Tijd
Bereidingstijd: 10 min Kooktijd: 10 min Totale Tijd: 20 minuten
Porties 1
Beste Seizoen Herfst
Ingredienten
  • 6 vijgen
  • 100 gram 85% pure chocolade
  • 3 eetlepels gezouten pistache (grof gehakt)
Instructies
  1. Smelt de chocolade door gebruik te maken van de au bain-marie techniek.

  2. Hak de pistachenoten grof.

  3. Dip de onderste gedeelte van de vijgen in de gesmolten chocolade.

  4. Haal de vijgen door de grof gehakte pistachenoten.

  5. Plaats de vijgen +/- een half uur op een bord bedekt met bakpapier in de koeling, zodat de chocolade kan uitharden.

Notities

Vijgen
Ik ben gek op seizoensgroenten-en fruit. Het is ontzettend goed om met het aanbod van de seizoenen mee te eten. Op deze wijze profiteer je van de beste kwaliteit van groenten en fruit. De vijgenseizoen loopt tussen augustus en november. Voor de lekkerste en sappigste vijgen loop ik even naar mijn lievelingskraampje bij Meijer Scharis op de Maastrichtse markt. Ik koop tussen augustus en november regelmatig vijgen en verwerkt deze op verschillende wijzen in mijn gerechten. Heerlijk in je ontbijtje, salades, baksels of als snack. Verse vijgen bevatten heel veel vezels en zijn daardoor een uitstekende toevoeging in je eten. 

Pistachenoten
Wist je dat pistachenoten een van de meest gezonde noten zijn? In vergelijking met andere noten bevatten pistachenoten de meeste antioxidanten en de minste calorieën. Ik ben gek op de pistachenoot en ben er letterlijk mee opgegroeid. In Iran worden pistachenoten in heel veel gerechten en desserts verwerkt. 

Pure Chocolade
Chocolade... geloof het of niet, maar ik ben geen chocolade liefhebber. Ik hou wel ontzettend van de pure smaak van cacao, maar de combinatie met boter en suiker vind ik niet lekker en vaak te machtig. De combinatie van een dun laagje pure chocolade met fruit vind ik zo af en toe wel heel lekker. Voor dit dessertje heb ik de 85% pure chocolade gebruikt van het merk Lindt. Door de kleine hoeveelheid chocolade om de vijgen heen overheerst de chocolade helemaal niet. Een heerlijk licht dessertje. 

Keywords: Figs, vijgen, healthy, toetje, dessert, gezondreceptje