Rijstwafels met rode bieten hummus en avocado

Ga naar Recept Print Recept
0 Toevoegen aan favorieten
pinit View Gallery 1 photo

Een druk leven hoeft je gezonde levensstijl niet in de weg te staan. Met slechts vier ingrediënten kun je toch een gezonde lunch of snack eten. Deze combinatie met rode bieten hummus, avocado en tomaten op een rijstcracker is een van mijn favoriete snelle en gemakkelijke lunch of snack.

pinit
0 Toevoegen aan favorieten
Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 10 min Totale Tijd 10 minuten
Porties: 1
Beste Seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingredienten

Instructies

  1. Verdeel de rode bieten hummus over de rijstwafels.

  2. Beleg met schijfjes avocado en tomaat.

  3. Garneer met zout & peper en een paar druppels extra vierge olijfolie.

Notities

Rijstwafel
Rijstwafel is ideaal voor mensen die minder brood willen eten of gevoelig zijn voor gluten. Ik gebruik meestal biologische rijstwafels van zilvervliesrijst. Gewoon te koop bij de Albert Heijn of natuurwinkel. Je raakt er goed door verzadigd en het is lekker om te eten wanneer je deze met voedzame ingrediënten belegt. Daarnaast zijn rijstwafels laag in calorieën. Als je geen (medische) redenen hebt om koolhydraten te beperken, kijk dan niet naar de koolhydraten. Deze heb je keihard nodig voor het goede functioneren van je brein. Ze bevatten vezels, kalium en magnesium. Vezels dragen bij aan goede functionering van je spijstvertering. Magnesium en kalium zijn goed voor je spieren. 

Hummus
Hummus is het lekkerst als je die zelf maakt. Binnenkort zal ik een zelfgemaakte hummus recept met jullie delen. Heb je geen tijd en wil je toch een lekkere hummus in je ijskast zetten voor de drukke dagen? Dan raad ik de rode bieten hummus van het merk Maza aan. 

Heb je dit recept gemaakt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *